Over mij

Ik ben Janine IJdema- Goudswaard (1973). Samen met mijn man, 3 kinderen en onze hond, een krullerige labradoodle woon ik in Barendrecht. Met mijn werk in een ziekenhuis, de bedrijvigheid van mijn gezin, de drukke baan van mijn man en een sociale agenda zijn mijn dagen goed gevuld.

In 2015 maakte een vriendin me nieuwsgierig naar mindfulness. Volgens haar was het echt iets voor mij. Samen hebben we een training gevolgd. En inderdaad, ik voelde me als een vis in het water. Al na de tweede sessie dacht ik: “Hier wil ik meer mee doen!”

Nieuwe ontdekkingen

De rust, de tijd, de inzichten. Iedere week deed ik weer een nieuwe ontdekking. Het was ook heel mooi om datzelfde proces bij mededeelnemers te zien. Sommigen kampten met burn-out klachten. Trouw deden we onze thuisoefeningen en iedere week vertelden we over onze ervaringen. Steeds weer waren we verrast over de uitwerking van een oefening. Langzaam maar zeker zag ik mezelf en de andere deelnemers veranderen en bij sommigen was zelfs aan het uiterlijk te zien dat ze zich beter gingen voelen.

In hetzelfde jaar ben ik gestart met een opleiding tot Mindfulnesstrainer bij Mindfulness- Rotterdam waar ik opgeleid ben door Marijke van Duinhoven en haar zus Annemieke van Duinhoven.

Sindsdien heb ik diverse trainingen en workshops verzorgd. Ik geniet er van om te zien hoe ieder op zijn eigen manier de toegevoegde waarde van Mindfulness ontdekt.

Meer weten over Mindfullness?