Training Mindfullness – Winter

Piekeren, moeite met slapen, stress, je niet jezelf voelen, gejaagd zijn. Als je dit herkent, dan kan een mindfulness training veel voor je betekenen. Mindful leven staat voor bewust aanwezig zijn met een open houding. Aandachtig, zonder oordeel en met positieve energie. Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan ontwikkelen. Het vergroot je weerbaarheid en laat je stabieler in het leven staan.

De training mindfulness bestaat uit een serie van 9 bijeenkomsten van ieder ongeveer 2 uur. Via verschillende invalshoeken leer je herkennen wat jou stress oplevert en welke rol je gedachten hierbij spelen. In sommige sessies doen we eenvoudige bewegingsoefeningen (yoga).

Mindfulness is 40 jaar geleden ontwikkeld door de Amerikaan Jon Kabat- Zinn. Hij had de kracht ervaren van Oosterse meditatie en wilde weten of dit een groep uitbehandelde patiënten kon helpen. Deze patiënten kampten met chronische pijn en als gevolg daarvan stressklachten. Het MBSR programma (Mindfulness Based Stress Reduction) bleek succesvol. Na 8 bijeenkomsten voelden de patiënten zich beter. De ziekte was niet verdwenen maar zij hadden geleerd om met de pijn om te gaan. De psychologen Williams, Teasdale en Segal hebben rond 2000 in samenwerking met Kabat-Zinn het MBCT programma (Mindfulness Based Cognitive Therapy) ontwikkeld. Bij trainingen van Monkey Mind wordt een combinatie van MBSR/MBCT aangeboden.

Om het effect van de training te vergroten en mindfulness in je dagelijks leven te integreren, maak je tussen de sessies diverse opdrachten.

Data bijeenkomsten

Vanaf november starten de nieuwe lessen. Interesse? Stuur een mail naar janine@monkeymindfulness.nl

Locatie

Volgt later

Kosten

De training bedraagt € 350 inclusief cursusmateriaal en audiobestanden.